7.3 C
Brno
Čtvrtek, 28 března, 2024
- Reklama -časopis
DomůRady a NávodyLetní sezóna cuket je zde: Vyzkoušejte z ní tuto lahodnou krémovou cuketovou...

Letní sezóna cuket je zde: Vyzkoušejte z ní tuto lahodnou krémovou cuketovou polévku

Sytá a přitom lehká krémová cuketová polévka, která potěší milovníky polévek. Letní sezónu cuket je třeba stejně jako jinou zužitkovat naplno. Tato polévka je jeden ze způsobů, jak to udělat správně.

Na přípravu polévky budeme potřebovat:

1 středně velká cuketa ze zahrady
3 větší brambory
1 cibule
2 stroužky česneku
1 ČL drceného kmínu
mořská sůl
1 smetana ke šlehání
100 – 150 g másla

Mohlo by vás zajímat: Působivý letní oběd: Vyzkoušejte provensálské rizoto s cuketou a rajčaty

Postup přípravy:
Nejprve si oloupeme cibuli a stroužky česneku.

Potom si oloupeme cuketu a brambory, které následně opláchneme pod teplou vodou a nakrájíme na menší kostičky.

Do středně velkého hrnce dáme rozpustit máslo a hodíme nadrobno pokrájenou cibuli a prolisované stroužky česneku. Orestujeme dozlatova.

Potom přidáme cuketu a brambory na kostičky. Posolíme, přidáme drcený kmín. Vše spolu krátce restujeme v másle s cibulí a česnekem.

A professional DSLR photo of a fresh mouth watering zucchini on a white background. Studio shot with modern equipment.

Čtěte také: Grilovaná středomořská zelenina – lehký a chutný oběd

Následně zalijeme vodou do ¾ hrnce, zakryjeme poklicí a necháme vařit na mírném ohni, dokud nejsou cuketa a brambory měkké.

Potom polévku rozmixujeme dohladka. Vrátíme na sporák a přidáme smetanu ke šlehání a necháme ještě přejít varem.

Pokud je třeba, tak ještě polévku dochutíme dle vlastní chuti.

Malý tip na závěr: Do polévky můžete směle přidat i své oblíbené bylinky, například oregano, bazalku či petrželku nadrobno. Všechny dodají polévce ještě lahodnější chuť!

zeny

Mohlo by Vás zajímat

PR článek